96999x bekeken sinds 21 september 2012
Teamblog

Laatste 10 blogs

DRIE PUNTEN ERBIJ

Drie punten erbijVv Katwijk JO11-2 – FC Rijnvogels JO11-1 (1 – 1) 1 – 2 (24-09-2016)

Op deze heerlijke zaterdagochtend stond de uitwedstrijd tegen de buurtjes uit Noord op het programma. Ondanks deze leuke affiche werd het toch een wedstrijd om gauw te vergeten. De Rijnvogels begonnen nog best, aardig maar het niveau zakte al snel naar de ondergrens. Een aantal jongens haalde niet hun normale niveau, waardoor het toch tegen jezelf voetballen wordt. Zoals gezegd begonnen de Rijnvogels best goed. Er werd goed druk op de bal gegeven, waardoor de bal snel werd verovert. Het leverde al een paar goede mogelijkheden op. Maar vlak voor het doel ontbrak de finesse en de rust om het af te maken. Toch werd het deze fase 0 – 1. VV Katwijk verloor de bal bij de opbouw, Sander H veroverde de bal en vond de vrijstaande Johan, die de bal met een droog schot achter de keeper van Katwijk.
Daarna daalde het niveau richting vriespunt. Verkeerde keuzes, slechte passing en teveel ruimte weggeven waren een aantal opvallende minpunten in deze fase. Daardoor kon Katwijk meer naar voren komen en zo nu en dan een kansje creëren. Katwijk kwam dan ook verdiend terug. Een afgeketste aanval kwam bij de laatste man van Katwijk terecht. Hij mocht op z’n gemak de bal aanleggen en vanaf 20 meter verwoestend uithalen. Het mooie schot verdiende een mooi resultaat. De bal verdween dan ook achter de kansloze Boaz. (1-1). Dit werd gelijk de ruststand.
Ondanks dat de coach de verbeterpunten had uitgelegd in de rust, werd het de tweede helft niet heel veel beter. De wil om te winnen was er gelukkig wel en dat compenseerde veel. Het spel van beide partijen bleef rommelig. De meeste dreiging kwam dan ook van de Rijnvogels. De 1-2 was dan ook terecht. Door een fraaie pass van Julian kwam Johan in een 1 tegen 1 situatie terecht. Met een geplaatst schot was de keeper kansloos. (1-2) Halverwege de tweede helft begon Katwijk weer aan te dringen, op zoek naar de gelijkmaker. Katwijk kreeg 2 grote kansen op de gelijkmaker. Bij de eerste kans waren Boaz en Sander M een sta in de weg. De tweede grote kans leverde veel commotie op. Nadat de bal Boaz was gepasseerd, haalde Luca de bal op de lijn uit het doel. De scheids gaf aan doorspelen, toen de spelers van Katwijk juichten. Toen een aantal Katwijk supporters zich lieten horen, werd het een doelpunt. Waarna weer tegengas kwam van Rijnvogelkant. Gelukkig waren er ook Katwijk supporters die op de lijn stonden en naar de scheidsrechter riepen dat de bal niet helemaal over de lijn was. Het werd uiteindelijk een keeperbal en het bleef 1-2. Na deze tegenslag voor de thuisploeg kwam Katwijk niet meer aan aanvallen toe en kregen de Rijnvogels nog twee goede mogelijkheden om te scoren.
Maar Jacco en Sander H kregen de bal niet achter de keeper. Gelukkig voor de Rijnvogels gingen de drie punten mee naar de Kooltuin. Al maakte Katwijk het de Vogels wel lastig.
Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen DOSR op het programma. De wedstrijd tegen Katwijk gaf in ieder geval wat oefenstof mee voor de trainingen deze week. Zodat ze a.s. zaterdag weer kunnen knallen tegen DOSR.
Maarten van Rijn bedankt weer voor de mooie foto reportage.
Lees verder | Auteur: Huub | 26 september 2016 | 0 Reacties | 54 foto's

TANDJE ERBIJ

Tandje erbijFC Rijnvogels JO11-1 – Foreholte JO11-2 (2 – 2) 4 – 2 (17-09-2016)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Foreholte op het programma. Gezien de stand moest dat niet al te moeilijk zijn. Trainer Gerbrand hamerde erop dat je deze ploeg niet moest onderschatten ook al stonden ze onderaan. Ongewild sloop onderschatting er toch in. De warming up werd al slapjes uitgevoerd. Dit alles was in het begin van de wedstrijd goed te zien. Foreholte was feller in de duels en de thuis ploeg leed steeds snel balverlies. Het duurde ook niet lang of de eerste van Foreholte lag in het net achter Boaz. Maar na de snelle achterstand waren de Vogels nog niet wakker en bleef Foreholte sterker. De rechtsbuiten van Foreholte was een ware plaag voor de linkerkant en kwam al een aantal keer gevaarlijk voor het doel. De derde hoekschop die hij versierde werd mooi binnen gewerkt en zo stond het al na 8 minuten 0-2. Het werd toch echt tijd dat iedereen wakker werd en de Voorhoutse storm tot bedaren zou brengen. En gelukkig gebeurde dat ook. Na de eerste wissels begonnen de Vogels beter te voetballen. De combinaties begonnen te lopen en er ontstond meer dreiging voor het doel van Foreholte. Even zat het nog niet mee, de paal en de keeper stonden 2 goede kansen in de weg. Ondertussen had FCR de wedstrijd helemaal overgenomen, nu werden de duels allemaal wel gewonnen en werd er met één-tweetjes gestrooid. De 1-2 lag ook in de lijn der verwachting, na fraai combinatievoetbal schoot Johan de bal achter de keeper van Foreholte. De Voorhouters kregen nog 1 goede kans en die werd fantastisch gepareerd door Boaz. Daarna gingen de Rijnvogels verder op jacht naar de gelijkmaker. Even voor rust was het weer Johan die na mooi combinatie voetbal het net vond. Een lekkere opsteker vlak voor rust. Na rust was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Foreholte, maar ondanks de vele kansen bleef het toch 2-2 en daarmee spannend. Steevast was de keeper een sta in de weg voor FCR, alles hield hij er uit. Ook de lat werd nog geraakt na een afstandsschot van Micha. Bijna halverwege de tweede helft kwamen de Vogels toch op een verdiende 3-2 voorsprong. Nu was het Jacco die met zijn linker droog uithaalde en de keeper passeerde. Ook al kwam de overwinning in zicht, het bleef spannend… een counter tegen en het zou zo weer gelijk kunnen zijn. Maar achterin stond het nu als een huis en er werd niets meer weggegeven. Op de uiteindelijke 4-2 overwinning, na het derde doelpunt van Johan, viel dan ook niets af te dingen. Als de jongens een aantal keer scherper waren geweest voor het doel, had de score hoger kunnen uitpakken. Het was mooi om te zien dat het team zo kon omschakelen en na de teleurstellende beginfase ging knokken en voetballen om de overwinning uiteindelijk binnen te slepen.
Lees verder | Auteur: Huub | 26 september 2016 | 0 Reacties

MOOIE OVERWINNING OP DE BUREN

Mooie overwinning op de burenQuick Boys JO11-2 – FC Rijnvogels JO11-1 (0-3) 3-5 (10-09-2016)

Vandaag stond de wedstrijd tegen de buren uit nieuw Zuid op het programma, alle jongens van de Rijnvogels keken de hele week al uit naar deze wedstrijd.
Vorige week werden de andere buren uit Valkenburg met een nederlaag naar huis gestuurd. Quick Boys stond na twee wedstrijden aan kop in deze poule.
Er was afgesproken om gelijk fel aan de wedstrijd te beginnen. Al hoef je de jongens van Rijnvogels niet te motiveren voor een wedstrijd tegen de rivalen uit Katwijk aan Zee.
Waarschijnlijk het mooiste doelpunt van deze bekerronde werd gemaakt direct na de aftrap. De aftrap werd terug gelegd op Julian, die onder druk van spits Rick, de bal teruglegde op keeper Boaz.
Boaz opende naar rechts op Micha, die op zijn beurt Sander M aanspeelde. Sander stuurde Johan op rechts de diepte in. Vanaf de achterlijn bereikte Johan, Sander H, die de bal netjes binnen tikte. (0-1)
Een aanval uit het boekje en dat zonder dat Quick Boys de bal 1 keer had aangeraakt.

Quick Boys kwam er niet aan te pas. Iedere aanval werd in de kiem gesmoord. Door goed verdedigend werk van het hele team raakte de blauw witten de bal binnen de kortste keren kwijt en door goed samenspel werden de Rijnvogels steeds dreigend. De 0-2 duurde dan ook niet lang. Een hoekschop van Johan kon niet worden weggewerkt, met dit buitenkansje wist Julian wel raad. De bal verdween achter de keeper en de op de lijn staande verdedigers. Ook na de 0-2 ging Rijnvogels door. Een paar mogelijkheden en kans volgden, de bal op de paal was er nog het dichts bij. Het was Johan die een “comfortabele” ruststand op het bord plaatsten.
Met een trucje speelde hij zich vrij en plaatste de bal mooi in de lage hoek, onhoudbaar voor de keeper. Ik zeg comfortabele, want vorige week kwam Valken terug na een 5-1 ruststand tot 5-5, maar van fouten kan je leren zeggen ze…
Er leek ook niets aan de hand toen Senn even na de rust de 0-4 scoorde. Uit een counter met een overtal situatie, gaf Johan Senn de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Met droog schot in de verre hoek werd de keeper van Quick Boys gepasseerd. Toch slopen dezelfde fouten er toch weer in. De ruimtes werden groter en niet meer klein gemaakt bij bal verlies. En af en toe teveel spelers voor de bal. Het was ook niet vreemd dat Quick Boys nu meer kansen kreeg. Uit 1 van de vele onnodig weggeven corners knikte Boaz van Maanen voor Quick Boys netjes de 1-4 binnen.
Binnen twee minuten was het Micha die de 1-5 binnen schoof, bij een 1 tegen 1 situatie liet hij de keeper kansloos.
Er volgde nog twee goede kansen op een grotere score, helaas werden vrijstaande medespelers over het hoofd gezien en de kansen verspeeld. Met nog een aantal minuten te spelen, kwam Quick Boys toch nog terug tot 3-5. Een schot van afstand werd verkeerd ingeschat en verdween achter de keeper. (2-5) Drie minuten voor tijd werd het ook nog 3-5. Op een kleine 20meter mocht Quick Boys een vrije trap nemen na een overtreding van Jacco. Door de grote spelers van Quick Boys werd de fraai genomen vrije trap handig binnen gewerkt.
Jongens gefeliciteerd met deze hele mooie overwinning met heel fraai combinatie voetbal.
Maarten van Rijn bedankt voor de mooie foto reportage.
Lees verder | Auteur: Huub | 26 september 2016 | 0 Reacties

TELEURSTELLEND BEGIN

Teleurstellend beginTer Leede JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1 (3-0) 4-2 (27-08-2016)
Ditismijnteam.nl
Op deze zonnige zaterdag moest er worden aangetreden tegen Ter Leede JO11-1, twee seizoenen geleden speelden beide teams al een aantal keer tegen elkaar. Toen was Ter Leede altijd de bovenliggende partij en werd dat seizoen ook kampioen. Beide teams spelen niet helemaal meer in dezelfde formatie omdat een aantal spelers naar andere clubs zijn vertrokken. De jongens van Rijnvogels waren blij dat het seizoen weer is begonnen, keeper Boaz had zelfs de letters FCR in z’n haar laten scheren. Ter Leede begon sterk aan de wedstrijd en Rijnvogels veel te slap.
Het resulteerde gelijk in een aantal goede kansen voor Ter Leede, maar keeper Boaz, de lat en de paal voorkwamen een hele snelle achterstand. De Vogels kwamen er niet aan te pas door onrustig te voetballen en bijna alle duels te verliezen. Slordig balverlies leidde de 1-0 van Ter Leede in. De pass na balverlies zette de speler van Ter Leede direct voor de keeper, met een bekeken schuiver werd Boaz gepasseerd.
Even later werd het 2 -0, bij een snelle korte corner stond de verdediging van Rijnvogels niet op te letten, de zeer sterk spelende middenvelder Rein van Ter Leede was slim uit de rug van Julian weggelopen en kopte fraai binnen. Een aantal minuten kwamen de Rijnvogels onder de druk van Ter Leede vandaan en creëerden een paar mogelijkheden. Maar het was Ter Leede die de 3-0 ruststand op het bord zette. Na wederom slordig balverlies lukte het de Rijnvogels niet om in 3 keer de bal voor het eigen doel weg te krijgen. De laatste poging werd een schot dat via het hoofd van keeper Boaz voor de voeten van een Ter Leede aanvaller kwam, die de bal eenvoudig kon binnentikken. De Rijnvogels mochten uiteindelijk met deze ruststand niet klagen. Na de rust veranderde het spelbeeld compleet. Rijnvogels begon beter te spelen en controleerden nu de wedstrijd.
Het werd al gauw 3 -1, na een niet al te beste uittrap, van de overigens verder goed keepende doelman van Ter Leede, zette Julian Sander Hensbergen goed voor de keeper en met een beheerst schot werd de doelman gepasseerd. De Vogels kregen vleugels en drukte nu goed door. De eerste kansen werden nog gemist. Maar Sander kopte goed in na een fraaie assist van Micha. Na de 3-2 begonnen de Rijnvogels er weer in te geloven.
Er volgde nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker en in die fase kwam Ter Leede goed weg. Het doelpunt viel niet en Ter Leede kreeg de laatste minuten weer grip op de wedstrijd. In die laatste minuten kreeg Ter Leede nog een paar goede kansen en trof zelfs de lat nog een keer. De 4-2 hing weer van slordigheden aan elkaar. Balverlies na gepingel en een compleet vrijgelaten aanvaller liet de keeper kansloos. De uiteindelijke 4-2 overwinning van Ter Leede was meer dan terecht. Om het tij te keren zal er volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden. Duels zullen gewonnen moeten worden als je wilt winnen en zal er bij Valken een tandje bijgezet moeten worden. Jongens als jullie een hele wedstrijd gaan voetballen zoals het begin van de tweede helft dan komt het wel goed. Succes volgende week.
Lees verder | Auteur: Huub | 26 september 2016 | 0 Reacties

F1 SLUIT SEIZOEN GOED AF

F1 sluit seizoen goed afOp deze regenachtige zaterdagochtend waren de Rijnvogels gebrand op een revanche tegen SJC. Uit bij SJC werd nog kansloos met 7-1 verloren. De grootste nederlaag van het seizoen. Bij een overwinning zou de vijfde plaats behouden blijven (er vanuit gaan dat FC Lisse zou verliezen bij kampioen Ter Leede)

De Rijnvogels speelde in de eerste helft fantastisch voetbal. De bal werd goed rond getikt en SJC kwam nauwelijks aan de bal. Helaas gingen een paar 100% goed uitgespeelde kansen niet in het doel, iets waar de Rijnvogels dit seizoen al vaker mee te kampen heeft gehad. De 1-0 van Micha was daarin tegen een mooi doelpunt. SJC probeerde de bal weg te werken, maar het harde schot richting het gezicht van Micha werd met de handen verweerd. De scheids liet terecht doorspelen ondanks de roep om hands. Micha kapte zijn directe tegenstander uit en schoot hard in het doel (1-0)

De Rijnvogels bleven goed voetballen en kansen creëren en zette SJC constant onder druk. Vijf minuten voor de rust volgde dan toch de 2-0, ook over dit doelpunt was enige discussie. Het leek een simpel intikkertje te worden, maar de bal werd niet goed geraakt. Hierdoor kon de keeper door zich te strekken nog 1 hand op de bal krijgen. Waarna Jacco de bal met een ferme trap in het doel schoot. Er volgde wat protest door spelertjes van SJC maar de scheids keurde het doelpunt goed. Het was voor de meeste onduidelijk of dit nu wel of niet mocht. Achteraf had het doelpunt waarschijnlijk moeten worden afgekeurd.

Na de rust had SJC wel het betere van het spel, maar keeper Boaz hield zijn doel met twee mooie reddingen schoon. En door fanatiek te verdedigen door alle spelers lukte het SJC niet meer om te scoren. Waardoor de vijfde plek definitief veilig was gesteld.
Lees verder | Auteur: Huub | 08 juni 2015 | 0 Reacties

TOPWEDSTRIJD OP DE KOOLTUIN

Topwedstrijd op de KooltuinFC Rijnvogels F1 –vv Noordwijk F1 (0-1) 1-1

Op een winderig en druilerig sportpark de Kooltuin was de nummer twee Noordwijk op bezoek. Vorige week speelde de F1 nog gelijk tegen de nummer 3 FC Lisse.
Noordwijk zit in een goede flow en had onlangs nog gewonnen tegen het toen nog ongeslagen Ter Leede. Dit seizoen heeft Noordwijk pas 2 keer verloren, waarvan 1 keer van de Rijnvogels.

De straffe wind stond precies in de lengte richting van het veld. Noordwijk begon met wind mee.
Door goed samenspel en door het overzicht te houden ontstond er prachtig combinatievoetbal bij de Rijnvogels. Zo kwam Noordwijk maar moeilijk aan voetballen toe.

De eerste 10 minuten waren duidelijk in het voordeel van de Rijnvogels. Het leverde 2 mogelijkheden op maar tot doelpunten kwam het niet. In de 12de minuut kreeg Noordwijk een vrije trap op 16 meter van het doel. Met een geweldige pegel en door de wind gedragen verdween de bal onhoudbaar in het dak van het doel. (0-1) Het was een tegenvaller voor de Rijnvogels omdat dit pas het eerste echte gevaar was voor het doel van Boaz.

Gelukkig gingen de hoofdjes niet hangen en bleef het team er in geloven. Noordwijk kroop langzaam uit hun schulp en ging wat meer naar voren voetballen, hierdoor ontstond ook voor de Rijnvogels wat meer ruimte. Het leverde voor beide teams nog wat mogelijkheden op tot de rust, maar er werd niet meer gescoord.

Met de wind mee gingen de Rijnvogels op jacht naar de gelijkmaker, de opdracht was schieten. Noordwijk verdedigde fel en blokkeerde iedere poging van afstand. Door de ruimte die ontstond probeerde Noordwijk over de vleugels te counteren, Maar Luca, Senn en Julian hielden het goed dicht. Aan de andere kant waren er ook speldenprikjes, een schot van Jacco en één van Johan, maar de keeper van Noordwijk zat er goed tussen.
Veel gevaar ontstond er uit hoekschoppen voor de Rijnvogels. Met een paar mooie krullers zorgde Luca voor veel gevaar voor het doel. Een geweldige safe van de Noordwijkse keeper en een bal op de lat zorgde ervoor dat de Rijnvogels niet de gelijkmaker scoorden.

Aan de andere kant kreeg Noordwijk ook nog twee goede kansen. Een te zachte terugspeelbal van Julian op korte afstand van het doel werd onderschept, maar onder druk van keeper Boaz en van Julian in het zijnet geschoten. De andere grote kans was voor de rechtsbuiten van Noordwijk. Een schot leek over het doel te gaan, maar zakte hard door de tegenwind. Boaz die zijn doel goed had verkleind was kansloos, maar gelukkig voor de Rijnvogels bracht Senn met een prachtige actie redding op de doellijn.

Met nog 5 minuten te spelen stond het nog steeds 0-1 De Rijnvogels probeerde de gelijkmaker nu te forceren. Uit een aanval die leek te stranden, schoot Jacco de bal uit de draai, achter de sterke doelman van Noordwijk. (1-1) Met nog een paar minuten te spelen gingen de Vogels vol voor de winst, het leverde nog twee goede kansen op voor de roodhemden.

Maar ook Noordwijk probeerde nog via de counter de overwinning binnen te slepen, maar achterin werd het door goed verdedigend werk van Luca, Senn en Julian geen bal meer doorgelaten. De laatste grote kans was voor Johan, maar zijn schot ging net voor het doel langs.

Uiteindelijk was het een terechte uitslagen. Jongens, houd deze vorm vast, dan zal het zaterdag uit bij Quick Boys F1 helemaal goed komen.

Opa van Johan bedankt voor de mooie foto’s

Huub
Lees verder | Auteur: Huub | 23 maart 2015 | 0 Reacties

WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN

Wedstrijd met twee gezichtenFC Rijnvogels F1 –FC Lisse F1 (2-0) 2-2

Voor de tweede keer dit seizoen moest de F1 tegen FC Lisse F1 spelen. In de uitwedstrijd werd in een gelijkwaardige wedstrijd nipt verloren met 4-3.
De nummer 3 FC Lisse stond 1 punt voor op de nummer 5 FC Rijnvogels. De Rijnvogels waren gebrand op een overwinning na de nederlaag bij UDO.
Na de aftrap begonnen de Rijnvogels sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd kort gehouden en in de kleine ruimte werd goed samengespeeld.
Het leverde al gauw een kans op voor Julian, die deze wedstrijd in de spits begon. Zijn eerste schot ging net naast. De volgende kans was voor Jacco, maar zijn schot miste kracht.

Het werd een boeiend duel en het was duidelijk te zien dat vandaag details het verschil zouden maken.

In de zevende minuut nam de druk op het Lisse doel toe, wat resulteerde in het eerste doelpunt. Een één-tweetje tussen Julian en Jacco zorgde ervoor dat Julian de gelegenheid had tot een schot van afstand. De bal ging laag in de korte hoek het doel in. (1-0). Ook Lisse creëerde in de counter een aantal kansen. Vooral de sterke en snelle linksbuiten had een paar goede mogelijkheden in de eerste helft. Eenmaal vond hij keeper Boaz op zijn weg, een tweede maal miste zijn schot ze juiste richting. Ook werd tweemaal een vrije doortocht belemmerd, één maal door een charge van Julian ( die daarvoor vermanend werd toegesproken) en één maal door een coach van de wedstrijd op het veld ernaast, die helaas voor FC Lisse in het veld stond. Maar toen stond het inmiddels al 2-0 voor de FC Rijnvogels, want in de 13de minuut scoorde Jacco met een droog schot het tweede doelpunt.

Toch was deze ruststand nog niet geruststellend, omdat je zag dat ze gevaarlijk konden zijn in de counter. Ook bij FC Lisse gingen de kopjes nog niet hangen en zette er in de tweede helft nog een tandje bij. Het leverde al vrij snel resultaat, een paar onnodige fouten achter elkaar zorgde voor de aansluitingstreffer. Door slordig balverlies op het middenveld werd de bal door Lisse voor het doel gebracht, in de scrimmage die er opvolgde, twijfelde keeper Boaz om de bal op te pakken, waarna Julian de bal probeerde af te schermen en net te lang wachtte om de bal weg te peren. De rappe linksbuiten van Lisse raakte met een gewaagde sliding de bal dusdanig goed dat deze in het doel belandde. (2-1)

Bij de Rijnvogels sloeg de vertwijfeling toe, aanvallen of de voorsprong verdedigen. De ruimte tussen voor en achter werd te groot. De spits van FC Lisse liet zich een beetje zakken en hier konden de rappe buitenspelers van Lisse profiteren omdat de centrale verdediger van de Rijnvogels meer naar voren moest verdedigen. Toch kregen de Rijnvogels eerst nog twee goede kansen om de 3-1 te scoren. De paal voorkwam de eerste treffer en de tweede kans werd van dichtbij gemist. Intussen had FC Lisse ook een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar het vizier stond nog niet scherp en ook daar voorkwam het aluminium een treffer. Toch viel halverwege de tweede helft de 2-2, een snelle uitbraak en goed samenspel zorgde voor de verdiende gelijkmaker. (2-2)

Met nog 8 minuten te gaan werd het een wedstrijd op het scherpst van de snede. FC Lisse wou meer en de Rijnvogels moesten alles uit de kast halen om niet tegen een achterstand aan te lopen. Het publiek zat op het puntje van de stoel in deze toch al zeer spectaculaire wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg FC Lisse uit een counter nog een zeer grote kans. De linksbuiten kwam alleen op de uitkomende keeper af en passeerde hem fraai. Gelukkig voor de Rijnvogels was Jacco als rechtsachter zijn keeper gaan assisteren. Het harde schot kwam tegen de borst van Jacco en de rebound in het zijnet.

En zo werd het uiteindelijk een verdiend gelijkspel, want de eerste helft was duidelijk voor de Rijnvogels en de tweede helft voor FC Lisse, waardoor het een wedstrijd werd met twee gezichten.
Lees verder | Auteur: Huub | 20 maart 2015 | 0 Reacties

YURI GUIJT TRAINT F1

Yuri Guijt traint F1Yuri Guijt heeft gisteren de F1 getraind.
De speler van Rijnvogels heren 1 heeft de jongens weer een leuke ervaring bezorgd!

Yuri bedankt voor de leuke training
Lees verder | Auteur: Huub | 06 maart 2015 | 0 Reacties

TWIN GAME TOERNOOI VV KATWIJK

Twin game toernooi vv KatwijkFC Rijnvogels F1 hebben op 25 februari meegedaan met het twingame toernooi bij vv Katwijk.

Er deden 6 hoofdklassers en 2 eerste klassers mee. Het toernooi was goed verzorgd, er was eten en drinken voor alle teams.

Ook kregen alle deelnemers een beker zodat geen enkel team met lege handen naar huis.

In de finale versloeg Feyenoord vv Katwijk met 5-3.

Hieronder een filmpje met een aantal hoogtepunten van de FCR F1 tegen Feyenoord en Voorschoten.
Lees verder | Auteur: Huub | 05 maart 2015 | 0 Reacties

F1 KIJKT WEER OMHOOG

F1 kijkt weer omhoogFC Rijnvogels F1 – UVS F1 (3-0) 5-2

Na een maand geen competitiewedstrijd meer te hebben gespeeld en na een aantal oefenwedstrijden met wisselend resultaat mocht er eindelijk weer worden afgetrapt voor de competitie.
UVS F1 was de tegenstander in deze 6 punten (inhaal)wedstrijd. Bij verlies zou UVS de Rijnvogels passeren op de ranglijst. Bij winst zouden de Rijnvogels twee plaatsen stijgen en verder uitlopen op UVS.

Na de aftrap namen de Rijnvogels al snel het voortouw. De eerste kans ging nog mis, maar de tweede ging er in. Julian was iets doorgeschoven op het middenveld en veroverde de bal, met een slim dieptepass zette hij Johan voor de keeper. Met een bekeken schot passeerde hij de keeper. (1-0)

Na deze snelle voorsprong bleven de Rijnvogels de aanval zoeken wat al snel resulteerde in het tweede doelpunt. In de 7de minuut werd de 2-0 gescoord, na een mooie aanval gaf Johan de bal aan David die deze kans niet onbenut liet. Na een afwezigheid van 12 weken, door een gebroken arm, scoorde hij de 2-0. De irritatie bij de mee gekomen UVS “supporters” en ouders groeide, bij alles wat de geur had van een sliding, overtreding en uitbal werden er opmerkingen gemaakt richting coach en scheidsrechter.

Het teamspel van de Rijnvogels was in deze fase fantastisch wat uiteindelijk resulteerde in misschien wel het mooiste doelpunt van het seizoen. Met een heus tiki taka doelpunt scoorde Ignas de 3-0. De opbouw begon achterin met een één-tweetje, waarna de bal over diep rechts ging. Daar werd met het midden gekaatst zodat Johan vrij kwam. Johan behield het overzicht en zag de vrij staande Ignas, die daarna simpel binnen tikte. De bal was niet meer dan 7 keer aangeraakt!
Na de 3-0 probeerde UVS wat meer het initiatief te nemen, waardoor keeper Boaz twee keer moest handelen. Ook aan de andere kant was er nog een goede mogelijkheid om UVS meer pijn te doen.
Maar uiteindelijk werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

Na de rust begonnen de Rijnvogels weer fanatiek aan de wedstrijd, wat leidde tot een omsingeling van het Leidse doel. De belegering leverde wat kansen op, maar de schoten waren krachteloos of hadden niet de juiste richting. De belegering die ook een hoekschop opleverde werd afgeslagen, er stonden te veel Vogels voor de bal, waarna UVS redelijk eenvoudig kon scoren uit de counter. (3-1)
UVS had nog een kans om een aansluitingstreffer te scoren, maar toen die er niet in ging was het Ignas die z’n tweede scoorden. Het was een doelpunt in drieën, het eerste schot van David werd geblokt door een speler, zijn eigen rebound kon met moeite worden gekeerd door de keeper. Maar het werd driemaal scheepsrecht voor Ignas die de bal snoeihard in het net schoot (4-1)

Het verschil was weer drie, maar lang konden de Rijnvogels hier niet van genieten. Door compleet verkeerd uitverdedigen ontstond er een buitenkansje voor UVS en die namen het cadeautje van harte in ontvangst (4-2).
Maar UVS had te weinig tijd en kracht om het Rijnvogels nog echt moeilijk te maken. De beste kansen waren toch voor de Roodhemden. Vlak voor tijd was het Ignas die de bal veroverde op de Leidse verdediging. En door de bal achter de keeper te schieten, maakte Ignas een heuse hattrick! (5-2)

Jongens gefeliciteerd met deze mooie overwinning en geweldige teamprestatie. Deze opsteker kon goed worden gebruikt. Zo halverwege de competitie nemen de FC Rijnvogels F1 een verdienstelijke 4de plaats in. Al kan het in deze competitie alle kanten op, het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 9 is maar 6 punten.
Lees verder | Auteur: Huub | 02 maart 2015 | 0 Reacties